Inhoudsopgave
JongStressVRIJ staat voor
- Online & op locatie
- Geen wachttijden, direct hulp
- Voor iedereen
- 1 vaste behandelaar
Relatietherapie is een vorm van begeleiding die koppels helpt om beter met elkaar te communiceren, conflicten op te lossen, en een diepere band op te bouwen. Het richt zich op het verbeteren van de dynamiek binnen de relatie door inzicht te geven in patronen, gevoelens en behoeften van beide partners. Relatietherapie kan helpen om wederzijds begrip te vergroten, vertrouwen te herstellen en harmonie te bevorderen, waardoor koppels samen sterker kunnen groeien.
Wat als er onderling veel irritaties zijn?
- Ieder gesprek dat je met elkaar wilt voeren uitloopt in ruzie?
- Je geen verbinding meer met elkaar voelt en niet meer weet hoe je dat terug kunt krijgen?
- Je het gevoel hebt dat je in een sleur zit?
- Iedere dag jezelf wel een keer afvraagt; Zit mijn relatie nog wel goed?
- Jullie die verbinding, erkenning en intimiteit terug willen vinden?
Dan is het aan te raden om in relatietherapie te gaan. Dit kan enorm verhelderend en verbindend werken. Er zijn jullie al vele stellen voorgegaan en de 85% met succes!
Ongeveer 70% van de Nederlanders ervaart wel eens relatieproblemen. Iedere relatie kent perioden dat het wat minder loopt, dit is normaal. Het wordt echter een probleem als ruzies zich blijven herhalen, of wanneer je als partners steeds verder van elkaar verwijderd raakt. Jullie kunnen dan in een neerwaartse spiraal terecht komen. Je zit vast in een telkens terugkerend patroon, waar jullie beiden ongelukkig van worden, maar waarvan je niet weet hoe jullie eruit moeten komen.
Hierbij kunnen wij jullie inzichten in geven en handvatten aanreiken om deze patronen te doorbreken.
De levenslijn, hieruit kunnen wij opmaken waar het gedrag vandaan komt wat problemen geeft in de relatielijn. Dit lijkt op de levenslijn. Hier maken wij een tijdlijn met alle gebeurtenissen die volgens jullie in de relatie zijn voorgekomen. Wanneer hier destructieve situatie naar voren komen, dan zijn dat de situaties die wij gaan herstellen met therapie.
- ACT
- Cognitieve gedragstherapie
- Beeldende therapie
- Emotie regulatie
- EMDR
- RET
- Tafel opstelling
- Schema therapie
- Terugval preventie
Naast de relatietherapie kan het advies zijn om ook een individueel traject te lopen. Dit is om de individuele problematiek eerst op te lossen. Anders zou dit de relatietherapie kunnen vertragen. Vaak is het handig om ook individueel inzichten te krijgen op de relatie.
Wanneer kies je voor Relatietherapie
Andere baan, opleidingen volgen, samenwonen, verloven, ouders worden etc.
Al deze life changing events veranderen je als persoon en als partners. Als je elkaar daar niet goed in kunt volgen, dan groei je uit elkaar. Er ontstaan onduidelijkheden, mis communicaties en voor je het weet ben je elkaar kwijt. Door ieder life changing event verander je. Ga jezelf maar na. Je bent niet meer dezelfde persoon die je tien jaar geleden was. En dat is logisch. Je partner is ook niet meer dezelfde persoon van tien jaar geleden.
Hoe staan jullie nu in het leven? Wat is je toekomstbeeld? Wat is jullie gezamenlijke toekomstbeeld? Hebben jullie het daar weleens over of ga je dit bewust uit de weg? Hoe krijg je deze onderwerpen en thema's allemaal samen en hoe ga je dit samen aanpakken?
Dit is een heel mooi onderwerp voor relatietherapie.
Het gesprek aangaan over intimiteit is misschien wel het moeilijkste wat er is in de relatie. Hoe geef je bij elkaar aan wat je daarin nodig hebt en wat je belangrijk vindt?
Intimiteit is verbinding
Wat is daarin het verschil bij mannen en vrouwen en wat is jullie invulling daarvan?
Hebben jullie dat ooit weleens bespreekbaar gemaakt? Wat vind je fijn qua intimiteit? Wat zijn je verwachtingen?
Wat we vaak horen en zien is dat er tussen mannen en vrouwen eigenlijk weinig verschil zit in de intimiteit. Het zijn vaak verwachtingen en invullingen die we doen.
Je hoort misschien van je vrienden of vriendinnen verhalen over hun relatie en hoe goed die intimiteit zit en dat ze wel 2 of 3 keer intiem zijn met elkaar in de week.
Vaak zijn dit soort uitspraken niet waar. Als je leven drukker wordt en op allerlei andere gebieden energie van je wordt gevraagd dan schiet de intimiteit er meestal bij in.
Het is daarom uitermate belangrijk dat je hier goede gesprekken over voert. Dit is zo'n kwetsbaar onderdeel van de relatie dat dit soort gesprekken vaak misgaan.
Intimiteit tijdens de overgang van de vrouw:
Tijdens de overgang verandert er hormonaal ontzettend veel in het lichaam van de vrouw. Wat we vaak tegenkomen is het volgende:
Als er naast de overgang ook andere problematiek meespeelt, zoals psychische problematiek of traumatische levensloop gebeurtenissen, dan is de overgang een extra trigger tijdens de overgang. Als het stukje psyche goed wordt opgepakt dan is de overgang beter te doorlopen en kun je het als partners beter bespreekbaar maken voor elkaar.
Als er sprak is van ontrouw oftewel vreemdgaan, overspel of een buitenechtelijke relatie dan kiezen we voor een specialistische aanpak.
Het is afschuwelijk als je als partner wordt bedrogen. Dit kan allerlei oorzaken hebben waarom je partner deze misstap heeft begaan. We starten met het terugbrengen van de veiligheid in de relatie voor de bedrogen partner.
Vanuit deze veiligheid gaan we stap voor stap werken aan de opbouw van het vertrouwen.
Verder gaan we met jullie de ontrouw uitdiepen zodat jullie gaan zien waarom het is gegaan zoals het gegaan is. Hiermee voorkomen jullie dat de ontrouw zich herhaalt en krijgen jullie meer houvast. Ontrouw lijkt vaak het einde van de relatie. Het kan ook een keiharde eye opener zijn. De problemen worden tijdens de therapie, waardoor de relatie een tweede kans kan krijgen.
Het is logisch dat je niet precies tegelijk de stap naar relatietherapie wil zetten. We horen het vaak; één van de twee wil niet of nog niet.
Echter dit is wel de belangrijkste reden waarom stellen te lang wachten. Omdat partners de stap naar onze hulp herhaaldelijk uitstellen ontstaat dan de definitieve breuk. Besef daarnaast dat een echtscheiding veel meer kost. Zowel financieel als emotioneel. Niet alleen voor jullie, maar ook voor de kinderen.
We drukken jullie graag op het hart; hak de knoop door en investeer op tijd in elkaar. Deze investering betaalt zich dubbel en dwars terug. Jullie kinderen zullen jullie dankbaar zijn, want gescheiden ouders betekent altijd een enorm verlies voor ieder kind.
Inhoud van de relatietherapie
We gaan tijdens de intake het volgende doen:
Jullie hulpvraag onderzoeken
Per persoon krijgen jullie het woord en de partner luistert tot dat de andere partner is uitgesproken. Daarna mag de andere partner het woord en die mag ook zijn of haar verhaal doen, zonder onderbroken te worden.
Joost en Priscilla vragen daarna nog bepaalde onderwerpen uit en vatten het samen.
Aansluitend komt het doel voor de relatietherapie op tafel en maken we een op maat gemaakt plan
Jullie krijgen na de intake alvast 1 of 2 opdrachten mee naar huis om die tijdens de volgende sessie met elkaar te evalueren
De resultaten zijn veelbelovend met twee counselors man/vrouw. We zien dat het de man/vrouw verhouding in balans houdt in de praktijk.
We gaan aan de slag met het op maat gemaakte plan die we tijdens de intake gezamenlijk hebben besproken. Dit naar aanleiding van jullie hulpvraag.
We gaan hierbij de volgende interventies en opdrachten inzetten:
- Hechtingsstijl onderzoeken van jullie beide en inzicht krijgen in hoe dat doorwerkt in jullie relatie
- Communicatie ontdekken en herontdekken en hoe pas je dat toe, zodat je je gehoord en gezien voelt
- Liefdesgebieden ranken
- Liefdestaal van elkaar ontdekken
- Intimiteit bespreekbaar maken
- Mooie en leuke opdrachten om jullie verliefdheidsperiode her te beleven
De vraag die we geregeld krijgen is:
Hoeveel sessies hebben we nodig denken jullie?
Daar hebben we geen pasklaar antwoord op. Het ligt eraan met wat voor problematiek jullie binnen komen en wat daarvoor nodig is. Tijdens de intake horen jullie wat we denken wat ongeveer nodig is. Vanuit daar kunnen jullie beslissen of jullie daarin willen investeren.
Rouw
Ieder van ons krijgt te maken met verlies. Hoe graag je het ook zou willen, het is iets wat je helaas niet kunt vermijden. Wat je wél kunt vermijden, is het slecht verwerken van een verlies; door niet goed genoeg te rouwen en daarbij te lang je gevoelens te onderdrukken, kun je namelijk psychische of lichamelijke klachten ontwikkelen. Maar hoe weet je of je (goed) rouwt en hoe kun je dit proces zelf positief beïnvloeden?
Behandeling
De levenslijn, hieruit kunnen wij opmaken waar de rouw is ontstaan
- ACT
- Cognitieve gedragstherapie
- Emotie regulatie
- EMDR
- RET
- Leefstijl advies
- Schema therapie
Seksuele klachten
Bij seksuele klachten zijn dit de meest voorkomende seksuele klachten: Bij vrouwen zijn dit verminderde zin en opwindingsproblemen en orgasmeproblemen; Bij mannen erectieklachten en vroegtijdige zaadlozing.
Behandeling
De levenslijn, hieruit kunnen wij opmaken waar de seksuele klachten zijn ontstaan
- ACT
- Cognitieve gedragstherapie
- Beeldende therapie
- Emotie regulatie
- EMDR
- RET
- Leefstijl advies
- Tafel opstelling
- Schema therapie
- Terugval preventie
Prikkelgevoelig
Bij overprikkeling worden prikkels niet goed verwerkt. Je kunt dan veel meer prikkels ervaren dan normaal of het kost meer moeite om prikkels te verwerken. Soms uit zich dit in emotionele reacties die niet in verbinding staan met de realiteit.
De levenslijn
De levenslijn, hieruit kunnen wij opmaken waar de prikkelgevoeligheid is ontstaan
- ACT
- Cognitieve gedragstherapie
- Emotie regulatie
- Leefstijl advies
- Terugval preventie
JongStressVRIJ staat voor
- Online & op locatie
- Geen wachttijden, direct hulp
- Voor iedereen
- 1 vaste behandelaar
GOOGLE REVIEWS
Lees de ervaringen van onze cliënten
Benieuwd naar de ervaringen van cliënten bij JongStressVRIJ? Lees hier echte ervaringen en ontdek hoe anderen hun weg naar een stressvrij leven hebben gevonden!
Hoe ben je binnen gekomen Ik ben 4 maanden geleden binnengekomen, in dientijd zag ik niet lekker in mijn vel. Na een aantal afspraken begon ik al heel veel verschil te merken, ik kreeg weer zin om dingen te gaan doen en ik stapte sneller mijn bed uit. Het heeft me enorm geholpen, ik ben blij dat ik aangeklopt heb. Het helpt echt! Bedankt!
Ellen heeft mij ontzettend goed geholpen. Door haar luisterend oor en adviezen heb ik meer rust in mijn hoofd gekregen. Daarnaast werd er bij mijn aanmelding snel gereageerd en kon ik ook erg snel terecht. Mij gaf het een gevoel dat er echt naar je geluisterd en passende hulp geboden wordt.